techtribe logo

Development agency voor cloud native applicaties

backend development header image techtribe

Back-end development

Diensten

Missiekritische software oplossingen

Techtribe is een echte back-end development agency. Onze developers bouwen het liefst simpele oplossingen voor complexe problemen. Dit doen zij volgens onze technologische randvoorwaarden om zo optimaal aan de vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen: toekomstbestendige, gebruiksvriendelijke en flexibele oplossingen voor eindgebruikers

Database optimalisatie

Door databases en de manier van zoekopdracht verwerking  te optimaliseren, kunnen webapplicaties sneller worden. Door vaak voorkomende queryresultaten in de cache op te slaan is het mogelijk resultaten direct uit het geheugen te laden. Dit kan de snelheid verhogen en de serverbelasting verminderen. Naast caching is ook het optimaliseren van databases en queries erg belangrijk. De developers van Techtribe zorgen voor het verbeteren van langzame SQL-query's en het regelmatig opschonen en optimaliseren van tabellen.

serverless architectuur diensten backend development techtribe

Serverless architectuur

De software oplossingen van Techtribe worden serverless vanuit Amazon Web Services (AWS)  aangeboden. Dit houdt in dat de webapplicatie, waar in de basis geen fysieke server aan te pas komt, in staat is eindeloos op en af te schalen. Dit zonder je zorgen te maken over het beheer en onderhoud van de servers. Hiermee creëren we een platform dat wendbaar, schaalbaar en goed beheersbaar is.

Applicatie optimalisatie

De performance van een applicatie is afhankelijk van veel verschillende factoren, waarbij de snelheid wordt bepaald door het traagste onderdeel. Bij elke aanpassing is het belangrijk om rekening te houden met de impact op andere delen van het geheel. Techtribe ontwikkelt applicaties op basis van een microservice architectuur. Hierbij worden applicaties als een verzameling services gestructureerd, wat ervoor zorgt dat complexe applicaties snel en betrouwbaar kunnen worden ontwikkelt, getest, deployed en onderhouden.

applicatie optimalisatie image techtribe

Voordelen van back-end development bij Techtribe

 • 01

  Software op maat

  • Je kunt een unieke dienstverlening bieden

  • Je tilt je service naar een hoger niveau

 • 02

  Efficiëntere workflows

  • Systeemintegraties voor gestroomlijnde processen

  • Data huishouding zorgt voor de juiste data op de juiste plek

  • Je klant is in controle over wat hij afneemt

 • 03

  Moderne technologie

  • Wij bouwen integraties met specifieke systemen of maatwerk services

  • We zetten bewezen technologie voor je in

  • Door modulaire services in te zetten kunnen we snel leveren

Makerstreet collectief van agencies met digitale specialisten

Meer dan alleen development

Wij zijn onderdeel van MakerStreet: een collectief van agencies met digitale specialisten. Onze collega’s helpen je graag verder met de ontwikkeling van een app, UX, visual design of een van de vele andere specialismen.

Heb je een development uitdaging?

De developers van Techtribe zijn specialisten in het ontwikkelen van custom oplossingen. Bel Daan op 06-43432930. Of beschrijf in het contactformulier je huidige situatie en de uitdagingen.