techtribe logo

Development agency voor cloud native applicaties

Remco cloud native developer
14 oktober, 2021

Van stagiair naar een vaste medewerker binnen het team van Techtribe

Quirine Polderman marketing stagiaire
Quirine Polderman
Deel

Remco Timmerman (21) studeerde Software Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam toen hij zijn afstudeerstage bij Techtribe deed. En nu, bijna een jaar later, heeft hij het nog steeds erg naar zijn zin binnen het team, maar dan als vaste programmeur. Hoe Remco dit hele proces ervaren heeft lees je in deze blog.

Verbeteren in AWS

“Daan, de manager business en operations van Techtribe, had een vacature voor een afstudeerstage in AWS geplaatst op de vacaturebank van de Hogeschool van Amsterdam. Zelf heb ik een minor gedaan in AWS en wilde mezelf hierin verder ontwikkelen tijdens mijn stage, vandaar dat de vacature mij dus erg aansprak”, aldus Remco. Gevraagd waarom hij deze keuze gemaakt heeft, antwoordt Remco: “Ik had al interesse in het stukje Cloud Native development aangezien ik dit een interessante techniek vind waarin veel toekomst zit.” Bij Techtribe zijn ze overtuigd van het effect van het werken met Cloud Native en zijn ze hier volop mee bezig. Dit is bijvoorbeeld te lezen in de blog ‘Cloud Native als onmisbaar deel van je digitale strategie’, die door Daan zelf geschreven is: Cloud Native digitale strategie. De keuze voor het solliciteren was voor Remco dus snel gemaakt. 

Ik voelde mij al snel welkom tijdens mijn stage en kreeg goede begeleiding, waarbij ik altijd alles kon vragen en snel antwoord kreeg.

Remco

Vaste baan na stage

Remco liep stage midden in de Covid-19 pandemie, waardoor hij met name thuis achter zijn computer heeft zitten programmeren en weinig op kantoor kon komen. “Eigenlijk was ik vooral individueel bezig en was ik best wel blij toen de stage klaar was. Ik ben namelijk niet zo van het onderzoek doen en was veel liever met de opdracht bezig dan met mijn scriptie.” Deze opdracht bestond uit het maken van een converter die vanuit html templates een pdf maakt. Dit vond Remco erg interessant en heeft zijn stage uiteindelijk dan ook afgerond met een acht. Ook zijn stagebegeleider Guido was erg tevreden over het werk wat Remco leverde en dus heeft het team van Techtribe hem een vaste baan aangeboden. “Het was tekenen en gaan”, zegt Remco lachend. 

Afstuderen vanuit huis 

De sfeer binnen het team vindt hij leuk en gezellig. “Ik voelde me al snel welkom tijdens mijn stage en kreeg goede begeleiding, waarbij ik altijd alles kon vragen en snel antwoord kreeg.” Dit is natuurlijk niet altijd vanzelfsprekend bij afstudeerstages, zeker niet in een periode waarin vrijwel iedereen van het bedrijf thuis werkt. “Het was natuurlijk wel wennen, aangezien je mensen online leert kennen. Wat wel een voordeel voor mij was, was dat ik als programmeur vanaf elke plek kan werken. Hierdoor was thuis werken goed te doen en kon ik mijn werk in Amsterdam vanuit Lutjebroek, waar ik vandaan kom, doen.” 

Remco met zijn collega developer

Zelf serverless te werk gaan

Remco werd al snel losgelaten en merkt nu hij een vaste medewerker is, dat hij nog zelfstandiger kan zijn. “Het leuke aan programmeren vind ik dat het nooit hetzelfde is, er zijn altijd andere problemen die opgelost moeten worden en zeker nu ik afgestudeerd ben, begin ik zelf al volledig aan verschillende projecten.” Op dit moment is hij dan ook bezig voor Timemoto om een integratie te maken tussen twee systemen wat serverless gebeurt. Verder heeft hij nog meegewerkt aan een soortgelijk project voor OSG. Meer over deze case is te lezen op onze website: Case OSG.

Kortom Remco heeft ondanks een periode waarin er een hoop gekke dingen in de wereld aan de gang waren, een prima stage gehad en dat hij de kans kreeg om door te gaan als vaste medewerker was natuurlijk de kers op de taart. Zie jij jezelf nou ook doorgroeien van stagiair naar vaste medewerker en zoek je nog een afstudeerstage? Check onze vacatures op de werkenbij site, of zoals Remco de vacaturebank bij jou op school!