techtribe logo

Development agency voor cloud native applicaties

Serverless header image techtribe

Serverless computing

Technologie

Techtribe bouwt serverless voor maximale wendbaarheid.

Het belangrijkste voordeel van serverless is de hoge snelheid waarmee oplossingen ontwikkeld en gelanceerd kunnen worden. De developers van Techtribe hebben zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen op het AWS cloud platform waarmee we onze klanten begeleiden naar een succesvolle inzet van moderne applicaties.

Wat betekent serverless applicaties draaien?

Het serverless draaien van applicaties betekent niet dat er geen server aan te pas komt. Bij een serverless architectuur beheert de cloudprovider, in het geval van Techtribe is dit AWS, de toewijzing van resources voor je applicatie op een dynamische manier. Dit zorgt ervoor dat developers zich niet met de inrichting van servers en beheer van infrastructuur hoeven bezig te houden. Doordat de operations volledig in handen van de cloudprovider lijkt het alsof er geen servers nodig zijn, dat is waar de term serverless vandaan komt.

De voordelen van serverless computing

Serverless is de toekomst voor verschillende digitale toepassingen. Daarnaast is het ideale aanpak voor  zowel development agencies als organisaties die zelf hun applicaties bouwen en beheren vanwege de volgende voordelen:

 • 01

  Efficiënt gebruik van resources

  De diensten van Amazon kunnen op iedere gewenste wijze worden samengesteld. Door de juiste bouwstenen en managed services te selecteren, kunnen we de meest efficiënte combinatie van noodzakelijke resources samenstellen.

 • 02

  Snelle inzet en go to market

  Door gebruik te maken van serverless oplossingen kunnen ontwikkelteams sneller developen, feedback verkrijgen en verwerken en zo sneller applicaties en features releasen.

 • 03

  Rendabele oplossingen

  Er zijn altijd kosten verbonden aan het gebruik van cloudplatforms. AWS werkt volgens het principe van "pay-per-use", wat inhoudt dat je alleen betaalt voor de resources die gebruikt worden. Door het slim inzetten van resources zijn budget- en kostenbeheer eenvoudig te implementeren en te beheren. Zo betaal je nooit te veel.

 • 04

  Focus op code in plaats van operations

  Serverless zorgt ervoor dat developers zich niet bezig hoeven te houden met het inrichten van servers en het beheren van de infrastructuur. Zo kunnen zij zich volledig focussen op het doorontwikkelen van applicaties en functionaliteit.

 • 05

  Ondersteund de belangrijkste code-talen

  Het AWS platform is een van de grootste cloud leveranciers ter wereld en biedt met AWS Lambda out-of-the-box development tools voor de meeste ontwikkeltalen. AWS Lambda is een service waarmee code naar AWS kan worden geuploaded, zodat deze middels de serverless infrastructuur uitgevoerd wordt. Amazon Lambda zorgt voor het inrichten en beheren van het platform dat nodig is om de code uit te voeren.

Zoek je een partner die serverless oplossingen kan bouwen?

De specialisten van Techtribe helpen je graag de juiste technologische keuze te maken. Bel Daan op 06-43432930. Of beschrijf in het contactformulier je huidige situatie en de uitdagingen, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op.