techtribe logo

Development agency voor cloud native applicaties

API-first development techtribe

API first development

Technologie

Integreer je digitale ecosysteem met API’s.

Organisaties die een technologisch ecosysteem omarmen, moeten een API-first strategie adopteren. Deze werkwijze is gebaseerd op een microservice architectuur, waar applicaties werken als een verzameling kleine services. Deze microservices worden ontsloten via API’s, werken onafhankelijk van elkaar en zijn uit individueel uit te breiden. Dit zorgt ervoor dat functies en systemen eenvoudiger met elkaar te verbinden zijn.

Wat is API first?

API staat voor application programming interface. Dit is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. De API-first benadering is gebaseerd op een microservice-architectuur, waarbij applicaties werken als een verzameling kleine services. Deze microservices zijn toegankelijk via API's, werken onafhankelijk van elkaar en kunnen onafhankelijk worden uitgebreid. Functies en systemen kunnen daardoor eenvoudig met elkaar worden verbonden.

Voordelen api-first techtribe

Welke voordelen heeft API first development?

Het digitale ecosysteem van vandaag is meer dan alleen een website. Bedrijven willen klanten bedienen via een reeks digitale touchpoints, zoals websites, mijnomgevingen, apps, marktplaatsen en portalen. Door gebruik te maken van API kan informatie uit verschillende databronnen, zoals ERP, CRM of financiële software op elk gewenst platform worden uitgeserveerd. Zo beschikt de klant op ieder platform over de meest actuele data.

Technische voordelen van een API first benadering

API’s zorgen voor duidelijkheid en onafhankelijkheid, doordat in een schema de functionaliteit van is vastgelegd. Hierin staat exact beschreven wat de API moet doen. Doordat de API los staat van de frontend en backend van een applicatie is het mogelijk deze naar wens aan te passen, zonder dat de functionaliteit van de API breekt. Dit heeft als voordeel dat developers uit verschillende disciplines (front- en backend) niet meer op elkaar hoeven te wachten om het resultaat van hun werk te zien. Dit zorgt ervoor dat ontwikkeling sneller gaat.

Waarmee helpen wij jou?

Techtribe ontwikkelt jouw complete applicatie via Cloud Native. Als AWS-partner doen wij dit door klant- en leveranciersportalen te bouwen die de klant echt nodig heeft.

hoe wij werken image werknemer joey

Zoek je een partner om een API’s te ontwikkelen?

De specialisten van Techtribe helpen je graag het meeste uit je ecosysteem te halen. Bel Daan op 06-43432930. Of beschrijf in het contactformulier je huidige situatie en de uitdagingen, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op.