techtribe logo

Development agency voor cloud native applicaties

Leveranciersportalen header image

Leveranciersportalen

Diensten

Werk efficiënter samen met leveranciers

Een leveranciersportaal (of Supplier Relationship Management portaal) is een online omgeving waar leveranciers inloggen om informatie over lopende orders op te halen en om facturen, contracten en andere documentatie over de samenwerking te beheren. Een goed ingericht leveranciersportaal geeft leveranciers inzicht in alle informatie die zij nodig hebben om goed te functioneren. Dit creëert helderheid, scheelt tijd en verbetert de relatie. En dit vanuit een centrale plek die altijd beschikbaar is.

Samenwerking faciliteren met leveranciers

Heeft je organisatie met veel verschillende leveranciers te maken? Dan is het beheren van de samenwerking met deze partijen een uitdaging. Door leveranciers de mogelijkheid te geven zelf gegevens te beheren omtrent de samenwerking met jouw organisatie in een online portaal, verlaag je de werkdruk op je medewerkers. Onze leveranciersportalen stellen leveranciers in staat data aan te passen zonder tussenkomst van medewerkers. Een efficiënte en veilige omgeving voor alle informatie, van orders tot producten en bestellingen tot facturen.

Voordelen leveranciersportalen techtribe image

Voordelen van een goed leveranciersportaal

 • De leverancier is zelf in controle over zijn gegevens;

 • De werkdruk op je helpdesk is lager;

 • Contractafspraken staan overzichtelijk op een centrale plek;

 • Orders kunnen online afgestemd en geaccordeerd worden;

 • Prestaties van uw organisaties zijn inzichtelijker;

 • Jij en je leveranciers hebben dezelfde informatie.

Voordelen van werken met een API

Het is belangrijk dat iedereen altijd over dezelfde data beschikt. Daarom zorgen wij ervoor dat er een API beschikbaar is voor alle leveranciers. Zo wordt alle data in de systemen consistent gehouden en beschikt iedereen over de juiste informatie.

 • Tijdsbesparing

  Door transparantie in data zullen er minder vragen komen vanuit leveranciers. Daarnaast hoeft er geen data bijgehouden te worden in verschillende systemen. Dit zorgt, samen met gestroomlijnde processen, voor een grote tijdsbesparing.

 • Consistente data

  Omdat alle data op één plek is verzameld is deze consistenter, dus minder kans op (menselijke) fouten. Hierdoor zijn er minder mensen nodig om hetzelfde aantal leveranciers te bedienen.

 • Communicatie

  De API is 24/7 beschikbaar en daarmee ook de diensten in het leveranciersportaal. Dit in combinatie met gerichte communicatie in het portaal zorgt voor een verlaagde druk op de service afdeling. Het portaal tilt zo de dienstverlening naar een hoger niveau.

Onze werkwijze

Techniek is voor ons de basis. Niet alleen omdat we daar goed in zijn, vooral omdat we vinden dat klantportalen moet kunnen meebewegen met jouw commerciële ambities. Dat doe je met een passend serverless platform. Solide. Flexibel en betrouwbaar. Zo zorgen we ervoor dat het portaal bijdraagt aan een positieve merkbeleving en de ambities van je organisatie.

Wij bouwen platforms die organisaties uniek maken en aansluiten op de wensen en behoefte van je gebruikers. Om dit te bereiken werken we met drie technologische randvoorwaarden:

hoe wij werken image werknemer joey
 1. 01

  API-first strategie

  Organisaties die een technologisch ecosysteem omarmen, moeten een API-first strategie adopteren. Deze werkwijze is gebaseerd op de microservice architectuur waarbij deze services worden ontsloten via API’s. Dit zorgt ervoor dat functies en systemen eenvoudiger met elkaar te verbinden zijn.

 2. 02

  AWS

  Wij bouwen de onderdelen die merken onderscheidend maken. Denk aan integraties met specifieke systemen of maatwerk services. Dit is de reden waarom wij kiezen voor een technologie die in de basis modulair ingezet wordt. Door te werken met bestaande services van AWS is het vaak mogelijk om al in enkele weken een de eerste leveranciers toegang te geven tot het portaal.

 3. 03

  Serverless

  Een serverless leveranciersportaal, waar in de basis geen fysieke server aan te pas komt, is in staat eindeloos op en af te schalen. Dit zonder je zorgen te maken over het beheer en onderhoud van de servers.

Vraag een offerte aan voor een online klantportaal

De specialisten van Techtribe helpen je graag de juiste technologische keuze te maken. Bel Daan op 06-43432930. Of beschrijf in het contactformulier je huidige situatie en de uitdagingen.