techtribe logo

Development agency voor cloud native applicaties

Schaalbaarheid header techtribe

Schaalbaarheid

Business Challenges

Slim gebruikmaken van flexibele cloud oplossingen

Schaalbaarheid van applicaties is een veelgehoorde term. Maar wat betekent het precies? Een schaalbaar IT landschap kan zich snel aanpassen aan de vraag of load van het moment: bijvoorbeeld wanneer de druk op een applicatie hoog is en er tijdelijk meer resources nodig zijn. Bij voorkeur gebeurt dit automatisch op basis van vooraf bepaalde voorwaarden, zodat de eindgebruiker hier niets van merkt.

Schaalbaarheid optimalisatie techtribe

Schaalbaarheid en optimalisatie door Techtribe betekent:

 • Al onze cloudoplossingen zijn onbeperkt in capaciteit uit te breiden en terug te schalen wanneer dit gewenst is.

 • Workloads worden automatisch opgeschaald binnen vooropgestelde voorwaarden.

 • Onze AWS specialisten houden actief je applicaties in te gaten en monitoren de prestaties van je platform.

 • Met cost alerts en error alerts zorgen we dat jouw applicatie altijd goed blijft functioneren en er geen onnodige kosten gemaakt worden.

 • Door caching slim in te regelen wordt je applicatie aanzienlijk sneller wat onder andere de gebruikerservaring en je vindbaarheid in zoekmachines ten goede komt. 

 • Lambda processen: AWS Lambda is een service waarmee je code kan uploaden naar AWS waarna de code met behulp van de AWS-infrastructuur uitgevoerd kan worden. Amazon zorgt voor het inrichten en beheren van de servers die nodig zijn om de code uit te voeren zodat wij ons niet druk moeten maken over het beheren van deze infrastructuur. Deze service kan ingezet worden als een event-driven dienst die je code uitvoert als een reactie op bepaalde gebeurtenissen. Ook kan het getriggerd worden door HTTP-verzoeken die binnenkomen via API Gateway of andere API’s.

 • 01

  Cloud Native

  Wij bouwen de onderdelen die merken onderscheidend maken. Denk aan integraties met specifieke systemen of maatwerk services. Dit is de reden waarom wij kiezen voor een technologie die in de basis modulair ingezet wordt. Door te werken met bestaande services van AWS is het vaak mogelijk om al in enkele weken de eerste klanten toegang te geven tot het portaal.

 • 02

  AWS

  Public cloud is niet meer weg te denken uit de technologiestack van moderne organisaties. De developers van Techtribe hebben zich gespecialiseerd in Amazon Web Services (AWS) en hebben alle kennis in huis om jou verder te helpen. Wij begeleiden onze klanten in hun weg naar een succesvolle en kostenefficiënte inzet van de cloud.

Makerstreet collectief van agencies met digitale specialisten

Meer dan alleen development

Wij zijn onderdeel van MakerStreet: een collectief van agencies met digitale specialisten. Onze collega’s helpen je graag verder met de ontwikkeling van een app, UX, visual design of een van de vele andere specialismen.

Heb je een development uitdaging?

De specialisten van Techtribe helpen je graag. Bel Daan op 06-43432930. Of beschrijf in het contactformulier je huidige situatie en de uitdagingen.