techtribe logo

Development agency voor cloud native applicaties

licentiekosten header techtribe

Licentiekosten

Business Challenges

Houd grip op je licentiekosten met slimme cloudoplossingen

Veel bedrijven maken gebruik van verschillende bedrijfsapplicaties om hun processen te managen. Door de jaren heen zijn licentiemodellen van softwarevendoren veranderd. Waar vroeger software werd gekocht, is momenteel het maandelijkse subscription model of pay-per-use gangbaar. 

Het in gebruik houden van verouderde software kan in veel gevallen onnodig hoge kosten met zich meebrengen. Door goed naar je huidige licenties te kijken en de mogelijkheden van de cloud te benutten kan je de kosten beter in de hand houden.

kosten inzichtelijk licentiekosten techtribe

Maak kosten inzichtelijk

Weinig organisaties voeren kosten-batenanalyses uit van de software die ze gebruiken, terwijl softwarelicenties een groot deel van het totale IT-budget vormen. Breng daarom gebruikte software binnen de organisatie in kaart. Kom erachter over welke functionaliteit je medewerkers tevreden zijn en welke applicaties of features ze nooit gebruiken.

Pay-per-use met AWS

Aan het gebruik van een cloudplatform zijn altijd kosten verbonden. AWS werkt volgens het ‘pay-per-use’ principe, wat betekent dat je alleen betaald voor wat je gebruikt. Door het slim inzetten van resources zijn budget- en kostenbeheer eenvoudig te implementeren en te beheren. Zo betaal je nooit te veel.

  • 01

    Moderne technologie

    Wij bouwen de onderdelen die merken onderscheidend maken. Denk aan integraties met specifieke systemen of maatwerk services. Dit is de reden waarom wij kiezen voor een technologie die in de basis modulair ingezet wordt. Door te werken met bestaande services van AWS is het vaak mogelijk om al in enkele weken een de eerste klanten toegang te geven tot het portaal.

  • 02

    AWS

    Public cloud is niet meer weg te denken uit de technologiestack van moderne organisaties. De developers van Techtribe hebben zich gespecialiseerd in Amazon Web Services (AWS) en hebben alle kennis in huis om jou verder te helpen. Wij begeleiden onze klanten in hun weg naar een succesvolle en kostenefficiënte inzet van de cloud.

Makerstreet collectief van agencies met digitale specialisten

Meer dan alleen development

Wij zijn onderdeel van MakerStreet: een collectief van agencies met digitale specialisten. Onze collega’s helpen je graag verder met de ontwikkeling van een app, UX, visual design of een van de vele andere specialismen.

Heb je een development uitdaging?

De specialisten van Techtribe helpen je graag. Bel Daan op 06-43432930. Of beschrijf in het contactformulier je huidige situatie en de uitdagingen.