techtribe logo

Development agency voor cloud native applicaties

integratie systemen header techtribe

Integratie van systemen

Business Challenges

Software koppelen om relevante data te ontsluiten.

De complexiteit van het ICT landschap is de laatste jaren bij veel bedrijven enorm toegenomen. Bij deze ontwikkeling zijn vaak meerdere partijen verspreid over de tijd betrokken. Het resultaat is een digitaal landschap van softwaresystemen die allen een andere fase van hun digitale volwassenheid zijn: lokale (legacy) applicaties, hosted maatwerk, of saas-apps. Techtribe brengt alle relevante data uit deze systemen middels API’s bij elkaar in een digitaal portaal, daar waar klanten en medewerkers het nodig hebben.

Belangrijke uitdagingen

 1. 01

  Legacy koppelen

  Wij helpen organisaties die met verouderde software te maken hebben waarin missiekritische data verwerkt wordt deze beschikbaar te maken in webportalen.

 2. 02

  Ketenintegratie

  We halen de ruis uit je werkproces, optimaliseren de communicatie en integratie tussen jou en je leveranciers en zorgen dat applicaties met elkaar verbonden worden.

 3. 03

  Digitalisering verkoop

  Bereid je organisatie voor op de toekomst door je bedrijfsactiviteiten te optimaliseren. Met onze oplossingen leg je de basis voor een toekomstbestendig bedrijfsmodel.

Wat levert integratie van systemen op?

 • Dataintegratie

  Door systemen met elkaar te integreren bent u in staat de kwaliteit en beschikbaarheid van data te  verbeteren. De contactgegevens van klanten die producten bestellen in uw online winkel, worden bijgewerkt naar CRM-, ERP- en financiële pakketten. Creëer een geïntegreerd overzicht: de volledige klantinformatie kan met een druk op de knop worden weergegeven zonder toegang tot verschillende applicaties.

 • Procesintegratie

  Wanneer een klant of leverancier actie onderneemt in een bestel of leveranciersportaal is het wenselijk dat er functionaliteit in de achterliggende business software getriggerd wordt. Middels procesintegratie is het mogelijk inzicht in de digitale processen te krijgen en te kunnen monitoren en optimaliseren.

 • 01

  API first

  Organisaties die een technologisch ecosysteem omarmen, moeten een API-first strategie adopteren. Deze werkwijze is gebaseerd op de microservice architectuur waarbij deze services worden ontsloten via API’s. Dit zorgt ervoor dat functies en systemen eenvoudiger met elkaar te verbinden zijn.

 • 02

  Cloud migratie

  Wil je je huidige infrastructuur, of een deel daarvan naar de cloud verplaatsen? Onze specialisten kunnen je bestaande services vervangen door cloudservices uit het AWS platform. Zo maak je direct gebruik van de voordelen van de cloud.

Heb je een uitdaging op gebied van systeem integratie?

De specialisten van Techtribe helpen je graag de juiste technologische keuze te maken. Bel Daan op 06-43432930. Of beschrijf in het contactformulier je huidige situatie en de uitdagingen, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op.