techtribe logo

Development agency voor cloud native applicaties

Persbericht Techtribe Cloud Native AWS
09 september, 2021

Persbericht: Cloud native agency Techtribe gaat all in op AWS

Sjors van Santen marketing manager Techtribe
Sjors van Santen
Deel

Amsterdam 9 september - Backend development agency Techtribe verscherpt de propositie en gaat all in op AWS. Daan van Polanen, Manager Business & Operations, vertelt: “Public cloud oplossingen zijn niet meer weg te denken uit een moderne tech-stack. De adoptie is echter voor veel organisaties complex, wij stellen bedrijven in staat gebruik te maken van moderne technologie om zo een toekomstbestendig digitaal platform te creëren.”

B2C & B2B mijn-omgevingen

Techtribe is een echte backend club en specialist in het integreren van software applicaties en het ontsluiten van data uit verschillende bronnen. Organisaties die te maken hebben met verschillende missiekritische (legacy) systemen hebben uitdagingen om hun klanten op de beste manier te helpen. Via een klantportaal of self-service portal wordt klanten in een afgeschermde persoonlijke omgeving toegang tot hun informatie gegeven, die zij ook zelf kunnen beheren. Deze efficiënte communicatie levert kostenvoordelen op, maar ook een sterke klantrelatie.

Serverless is de toekomst

Techtribe bouwt serverless mijn-omgevingen, klant- en leveranciers portalen met een focus op integratie en toekomstbestendigheid. Het belangrijkste voordeel van serverless is de hoge snelheid waarmee oplossingen ontwikkeld en gelanceerd kunnen worden. Het serverless draaien van applicaties betekent niet dat er geen server aan te pas komt. Bij een serverless architectuur beheert de cloudprovider, in het geval van Techtribe is dit Amazon Web Services, de toewijzing van resources voor applicaties op een dynamische manier. Dit zorgt ervoor dat developers zich niet met de inrichting van servers en beheer van infrastructuur hoeven bezig te houden. Doordat de operations volledig in handen zijn van de cloudprovider lijkt het alsof er geen servers nodig zijn.

Wendbaarheid is cruciaal 

Om zo goed mogelijk in te spelen op de marktbehoeften en de vraag van B2B- en B2C-klanten, stemt Techtribe het digitale platform van organisaties zoveel mogelijk af op de bedrijfsstrategie, om zo bedrijfsdoelen te bereiken. Op deze manier is technologie niet langer een hulpmiddel, maar een drijfveer achter innovatie.

Innovatie is de sleutel tot succes

De beslissing van Techtribe om uitsluitend cloud native technologie te gebruiken is logisch, maar niet vanzelfsprekend. Van Polanen: “Bedrijven moeten innoveren om aan de vraag van veeleisende klanten te kunnen voldoen. Vertrouwen op technologiepartners is enorm belangrijk. Vaak hebben de wat oudere bedrijven langdurige samenwerkingen met traditionele leveranciers die deze innovatiewens moeilijk kunnen waarmaken. Sentiment speelt in dit soort relaties ook een rol.” Daan vervolgt: “Door te kiezen voor een cloud native benadering in combinatie met onze backend ervaring kunnen we ook oplossingen bieden voor dit soort legacy uitdagingen.”

Makerstreet: een netwerk van specialisten

Techtribe is lid van het Makerstreet collectief. Een verzameling van de allerbeste specialisten: van development tot design en van copywriting tot UX research. Geen full service, maar full specialism. Als klant van Techtribe heb je hierdoor toegang tot al deze specialisten die op dagelijkse basis samenwerken om de allerbeste ervaringen te realiseren.

Door in te zetten op de technologie van AWS kiest Techtribe voor een eindeloze variatie aan services waarmee wij veilige, schaalbare applicaties kostenefficiënt kunnen ontwikkelen voor onze klanten.

Daan van Polanen

Manager Business & Operations bij Techtribe

Over Techtribe

Wij zijn Techtribe en bouwen serverless portalen die klaar zijn voor de toekomst. Wij maken gebruik van cloud native, Best of Breed software en hebben een API-first strategie. Hiermee garanderen we een korte time-to-market, een modulair platform en extreme schaalbaarheid.

Sinds 2009 helpen wij organisaties frontrunner te worden binnen hun branche. Dit doen wij door toekomstbestendige serverless platformen te bouwen. Organisaties die met ons samenwerken realiseren meer groei en zijn beter in staat mee te bewegen met veranderingen in de markt.

Techtribe maakt deel uit van het MakerStreet collectief. We werken nauw samen met meer dan 350 ontwerpers, developers, marketeers en innovators. Dat maakt MakerStreet een van de meest toonaangevende digital agencies in Nederland. We kunnen de volledige end-to-end-oplossingen aanbieden samen met onze MakerStreet netwerkpartners.